Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GAL Csirkeporc-komplex

10.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Minta:
Kék:
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: GAL
Szállítási díj: 1.149 Ft
Várható szállítás: 2024. december 17.

Leírás

GAL Csirkeporc-komplex (1,5 g x 60 adag)

Franciaországban előállított, enzimatikusan előemésztett (hidrolizált) csirkeporc-kivonat, amely nemcsak a porcban lévő kollagént tartalmazza, hanem megőrzésre kerültek benne a porcot alkotó ún. extracelluláris mátrix egyéb összetevői is. Így a II-es típusú kollagénen felül hialuronsavat és aminoglikánokat, közülük főleg kondroitin-szulfátot is tartalmaz természetes módon, nem hozzáadva.

Fogyasztási javaslat: Napi 1,5      g (=   3        ml, avagy kb. 1 enyhén púpos teáskanálnyi) fogyasztását javasoljuk. Bármikor bevehető, étkezéskor vagy függetlenül, de legjobb sportolás előtt fél-1 órával, illetve, ha van problémás ízülete, akkor annak igénybevétele előtt fél-egy órával javasoljuk bevenni (tehát például egy nagyobb séta előtt). Reggel éhgyomorra is szedhető. Érdemes kevés vízben vagy egyéb folyadékban feloldva fogyasztani, mert bár az íze enyhe, de nem egy élvezet, azaz jobb egy húzásra.

Kiknek ajánljuk a GAL Csirkeporc-komplexet?

Amennyiben a bőrünk, hajunk, körmünk, vagy bélrendszerünk állapotán szeretnénk javítani, vagy az öregedésünk lassítása a cél, akkor egyértelműen valamelyik kollagén peptid termékünket érdemes választani.

Abban az esetben is ezeket ajánljuk, ha kifejezetten az ízületeink állapotán szeretnénk javítani, viszont ilyenkor érdemes kiegészíteni a szedésüket GAL Kurkuma-komplex-szel vagy Biocurcumin+ Forte-val. Amennyiben 2-3 hónap elteltével azt tapasztaljuk, hogy ezek is elegendőek a megfelelő állapot eléréséhez, akkor ezzel a megoldással járunk a legkedvezőbben, viszont ha az állapotunk hónapok elteltével sem javul kellő mértékben, érdemes kipróbálni az új Chondractiv®-tartalmú Csirkeporc-komplex termékünket, vagy az UC-II Porc-komplexet.

Nagyon egyéni, hogy a kettő közül kinél melyik hat jobban, de általánosságban elmondható, hogy az UC-II inkább autoimmun-eredetű (Rheumatoid arthritis) panaszoknál lehet hatásosabb, míg a Chondractiv® inkább a kopásos eredetű bántalmaknál. Amennyiben egy termék két hónap használat után nem hozza a várt eredményeket, érdemes másikat választani.

Természetesen úgy is kitapasztalható, hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb hatóanyag, ha mindhárom kollagénterméket elkezdjük szedni a Kurkuma-komplex és a Biocurcumin+ Forte kiegészítésével, majd idővel hol az egyiket, hol a másikat hagyjuk el. Ilyen esetekben érdemes a Chondractiv®-val és az UC-II®-vel kezdenünk, és ha a befejezésük után sem tér vissza a probléma, akkor maradni a kollagén peptideknél.

A kollagéntermékek 3 fő típusa

Az emlősök szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagéntípusú fehérjék adják, hiszen a bőr, a csont, az ízületek, az erek, a kötőszövetek és a különböző szervek jelentős részét is ezek alkotják. Idáig a kollagéntípusú fehérjék 28 fajtáját azonosították, azonban a szervezetünket alkotó kollagénfehérjék bő 90%-át az I-es típusú adja. A II-es típusú még jelentős, de a többi már csak elenyésző mennyiségét tesz ki.

1.) I-es típusú kollagént tartalmazó termékek (zselatin és kollagén peptidek)

Gyakran I+III-as típusúnak jelölik, mivel az I-es mellett mindig van egy kevés III-as típusú is. Bőrből és/vagy csontból állítják elő. Ez egy univerzális kollagéntípus, amely nemcsak az ízületekre, de a bőrre, hajra, körömre, bélflórára, bélnyálkahártyára, csontozatra, izomzatra is jó hatású.

Az ízületekre gyakorolt jótékony hatása elsősorban az ízületi folyadék viszkozitását és mennyiségét befolyásoló eredményeinek köszönhető.

Amellett, hogy az ízületeket, azaz porcokat a II-es típusú kollagén adja, az I-es típusú is tartalmazza a II-es típus építőegységeit (megfelelő arányú aminosavakat és speciális peptideket), így közvetve ez is képes biztosítani a porcok II-es típusú kollagénfehérjéinek építőelemeit.

Ezenfelül az I-es típusú kollagénre érdemes kalória- és fehérjeforrásként is tekinteni a különös aminosavprofilja miatt. Valójában az lenne az ideális, ha a fehérjebevitelünk harmada kollagénből származna (csontleves, bőr, körömpörkölt, pacal, kocsonya, stb).

Az I-es típusú kollagén-termékek: a zselatin és a hidrolizált kollagének, másnéven a kollagén peptidek. A zselatin alig van előemésztve, így egy rendkívül nehezen emészthető, 50-100 ezer dalton méretű óriásfehérje, míg a kollagén peptidek ezzel szemben sokkal inkább előemésztettek, ideális esetben 8 ezer dalton alá. Ilyen kis méretben már ún. peptidcsatornákon is átjutnak a véráramba, tehát emészteni sem kell őket. A GAL kollagén peptidjei mind 5 ezer dalton alattiak.

A sertés-, marha- és hal-eredetű alapanyagok között nincs említésre méltó különbség, csupán a Neu5Gc-tartalmuk. A tipikus hatásos mennyiségük napi 5-15 g közötti, és bár a halkollagén bőrre gyakorolt pozitív hatását egy vizsgálat már napi 2,5 g esetén is megállapította, a 10 g körüli dózisok a jellemzőek.

2.) Nem denaturált, és emésztés során sem denaturálódó II-es típusú kollagén

Gyakorlatilag nyers porcok, amelyeket olyan „só”-formára hoznak, hogy az emésztésnek ellenálljanak, és nyers formájukban felvegyék a vékonybelünkben lévő, manduláinkhoz hasonló nyirokszervek, és így a nyirokkeringésbe jutva az immunrendszerünket úgy hangolják, hogy lecsökkentsék vagy megakadályozzák a saját ízületeink elleni immuntámadásokat (tehát az antitest-termelést), és az ezáltal létrejövő gyulladásokat.

Az ízületi súrlódás miatt ugyanis porcfehérjék denaturálódhatnak, amelyeket a szervezet idegen fehérjékként ismerhet fel, és reakciót indíthat ellenük. Ezt a reakciót segíti visszafogni a kollagének ezen típusa. Ide tartozik az UC-II, ami a GAL UC-II Porc-komplex fő hatóanyaga, és egy hasonló típusú alapanyag, amely szintén csirkeporcból van előállítva. Ezek hatásai mind az ízületekre specifikusak.

Ennek a kollagénnek az általános napi dózisa mindössze 0,04 g, azaz 40 mg (a só-formára értendően, magára a II-es típusú kollagénre pedig ennél is alacsonyabb).

3.) Részben hidrolizált porckollagén mátrix vagy porc extracelluláris mátrix

Az ide tartozó alapanyagok gyakorlatilag a porcok teljes extracelluláris mátrixát tartalmazzák, tehát nem csak a II-es típusú kollagénfehérjét, hanem az egyéb aminoglikánokat (főleg kondroitin-szulfátot) és hialuronsavat is. A II-es típusú kollagének itt tehát részben hidrolizált (részben előemésztett) formában vannak jelen, nem maradnak nyers formában, nem alakítják ki az előző típusnál említett orális toleranciát, azonban a porcoknak közvetlenül is építőanyagot biztosítanak, nem csak közvetve, mint az I-es típus.

Emellett az ízület és ízületi folyadék egyéb, előbb említett összetevőit is tartalmazzák, méghozzá nem hozzáadva, hanem egy természetes mátrix részeként, emiatt pedig lényegesen kevesebb is elég belőlük. Leginkább egy kíméletesen, lassú tűzön elkészített, porcból készült leveshez hasonlítható, amely annak egy standardizált, ellenőrzött, instant koncentrátumának tekinthető.

A piacon létező alapanyagokat sertés-, marha-, hal- vagy csirkeporcból nyerik, illetve létezik egy tojáshéj-belső membránjából nyert változat is. A II-es típusú kollagénnek, az aminoglikánoknak és a hialuronsavnak különbözik az aránya az egyes változatokban, de lényegében egyformák.

Ezek is elsősorban az ízületekre hatnak az ízületi folyadék fokozása által és közvetlen építőanyagként, azonban a hialuronsav-tartalmuknál fogva a bőrre is van némi jótékony hatásuk, ha nem is akkora, mint az I-es típusú kollagénnek.

Tipikus napi dózisuk 500-2000 mg.

Legújabb kollagéntermékünk, a Csirkeporc-komplex

A 3 féle kollagénterméktípus közül kettővel már rendelkeztünk: 3 félével az első típusból (a GAL Hal-/Marha-/Sertéskollagén peptidekkel), illetve a GAL UC-II® Porc-komplex-szel a másodikból. A GAL Csirkeporc-komplex megjelenésével végre a harmadik típus is megtalálható a kínálatunkban.

Napi ajánlott dózisa 1,5 g.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- OGYÉI notifikált termék
- TÜV / ISO 9001 2015 minősített gyártási folyamat